Wednesday, August 26, 2009

NeneK~!

3rd day pose..

aku kat opis menjalan kehidupan yang ceria seperti biasa! batuk ni menghantui idup aku la... aku dipaksa pakai mask lagi! adeh... tak pe la, tuk kebaikan orang lain jugek.. ( wah.. skrg pikir positip aje... cik dee yang ajo... )

masuk tghari.. aku dah flat dah.. bkn sbb pe, kepala aku rasa nak pecah! pusing mcm giler.. aku rehat kat surau.. alhamdulillah reda...

peas urusan kat ABC, aku trus drive balik! mak aai... jam gilllerrrr! aku sampai umah lagi 5 minit nak buka.. nasib baik ada orang tolong blikan food.. BUT, aku cume makan roti jalan 2 bijik, then aku tak de selera.. kepala aku sakit, batok aku menyerang tak berhenti... aku rest & ambik ubat... aku terjaga beberapa kali sbb everybody cari aku mlm tu..

nenek sakit! adeh... SMS nie buat aku sasau! aku mkn ubat, kepala pusing, badan tak larat.. mak ai.. cemana nak drive balik... aku col sume adik2 aku, then aku tito dgn hp kat tangan! nenek.. esok aku balik!!


4th day pose!

sahur tadi aku sempat masak lagi! agaknya dah mmg perangai aku, kalo bulan pose mmg rajin masak! hahaha.. tak tipu beb... tiba2 otak aku cargas je pikir nak masak pe! huwaaa...

lepas opis hour, aku run trus ke banting! aku sampai awal... tgk nenek.. aku senyum tgk dia, ble naik atas, aku meraung tak hengattt!! aku mms muke nenek kat kak unie.. ( * aku tulis pun dgn air mata bergenang... )

nenek jatuh masa sahur.. ilang imbangan badan.. so, kerana kedegilan dia tak mahu ke hospital ( dia kata nanti kena tebuk2 badan dek doktor! ) dia terpaksa tanggung rasa sakit tu! setelah di cek oleh orang kampung kelanang ( ni sedare mara nenek aku daaa.. ) dia kata sah la nenek aku terseliuh! tapi secara scientifically nya, aku tak rasa begitu! hati aku kuat mengatakan tulang dia bergeser satu sama lain, tu sbb dia rasa sakit ble buat gerakan!

lepas membahgiakan nenek( aku carik psl pasal kucing dia tu! hahaha... ) , aku biarkan dia tido.. then aku balik shah alam... dah lewat pun terpaksa redah gak...



5th day pose...

kerja dgn mengantuk! tapi banyak kerja ari nie... let get the work done! 5pm! completed now! mari cabooot... cargas aku pecut ke banting!

sampai umah, aku nampak insan2 yg menyakitkan ati aku.. aku sabo je.. dr smlm asek terserempak je... aku langkah masuk, say hi to nenek & caboott!!!

gi jalan2 naik moto ngan ean! hahaha.. mcm dolu2 masa skula. tu la kerja kitaorang! tapi kali ni different, kami di temani bdk kecil! Darius ada... si baby comel itu...

nenek dah boleh duduk! yahhoo... aku layan je karenah dia.. ala.. aku tau dia tak layan aku baik dulu, tapi apa2 pun dia ttp nenek aku! memory aku asek recall ble aku terpandang sudut2 kat rumah... kat rumah ni aku membesar... huwaaa...

lepas dia tido... aku ilang lagi... sambil aku drive pulang, aku menangis tak berhenti.. garis kusut berselirat di tapak tanganku membuktikan jalan berliku yang terpaksa aku tempuhi... semoga aku tabah menghadapinya...

4 comments:

  1. semoga nenek cepat sembuh.....

    ReplyDelete
  2. sabar k kak long...
    everything will be fine...insyallah AMIN (",)
    take a good care k

    ReplyDelete
  3. moga nenek ceed cpt sembuh...

    ReplyDelete
  4. Thank a lot my luvely fren.....

    ReplyDelete